Patronlar asgari ücrete zam istiyor

GGYD Başkanı Nezih Allıoğlu: Asgari Ücrete En Az Enflasyon Oranında Ara Zam Yapılmalı

İktidarın asgari ücrete ara zam taleplerine yanıt vermemesiyle birlikte, zam çağrısı şimdi patronlardan da gelmeye başladı. Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı Nezih Allıoğlu, temmuz ayında asgari ücrete en az gerçekleşen enflasyon oranında bir ara zam yapılması gerektiğini vurguladı. Allıoğlu, geçim sıkıntısı yaşayan kesimlerin desteklenmesi gerektiğini belirterek, ekonomik ve sosyal dengeyi korumaya yönelik adımların atılması gerektiğini dile getirdi.

Allıoğlu, piyasanın kredi kıtlığı nedeniyle tıkandığını, KOBİ’lerin ciddi sıkıntılar yaşadığını ve güven ortamının da zarar gördüğünü ifade etti. GGYD Başkanı Allıoğlu, ekonomiye ilişkin yaptığı değerlendirmede, dar gelirli kesimlerden esnafa, KOBİ’lere ve büyük şirketlere kadar herkesin zor durumda olduğunu söyledi. Allıoğlu’nun asgari ücret çağrısı şu şekilde:

ESNAF VE KOBİ ZOR DURUMDA

“Temmuz ayında, en azından enflasyon oranında bir artış yapılması faydalı olacaktır. Hanehalklarının alım gücü azaldı, geçim sıkıntısı toplumun büyük kısmının öncelikli problemi haline geldi ve enflasyon hala istenen seviyelerde değil. Geçim sıkıntısı çeken kesimlerin desteklenmesi, dar gelirli grupların alım gücünün korunmasına yönelik adımlar, ekonomik ve sosyal dengeyi korumak açısından önemlidir.”

Allıoğlu, esnaf ve KOBİ’lerin zor durumda olduğunu belirtirken, yüksek faizlere rağmen istenen krediye ulaşılamadığını açıkladı. Piyasanın istikrar kazanabilmesi için 30 milyarlık KGF kredisinin 200 milyar TL’ye çıkarılması, krediye erişimin kolaylaştırılması ve güven ortamının sağlanması gerektiğini ifade etti.

‘Bazı Gelişmeler’ Ekonomiye Olumsuz Etki Yaptı

GGYD Başkanı Allıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının etkilerini değerlendirirken, isim vermeden bazı gelişmelerin piyasalarda dalgalanmalara ve güven ortamının zedelenmesine yol açtığını belirtti. Allıoğlu, bu sürecin birikimlerin bir kısmını götürdüğünü ve büyük şirketlerin zorlanmasının yanı sıra daha az sermayeyle çalışan KOBİ’lerin durumunun daha da zorlaştığını söyledi. Ekonomik dalgalanmaların güven ortamını zedelediğini ve yatırım kararlarını ertelendiğini vurgulayan Allıoğlu, ekonomideki istikrarsızlığın etkilerine dikkat çekti.

Related Posts

Kiralık araçlarla ilgili önemli artış! En düşüğü 1 milyon TL olacak

Otomobil fiyatlarında zam yolda! Kurban Bayramı sonrasında fiyatlarda artış eğrisi var. Haziran ayında sıfır otomobiller arasında 1 milyon TL’nin altında yalnızca bir model kaldı. Temmuz itibarıyla gelecek zamlarla birlikte Türkiye’de en ucuz sıfır …

Vatandaştan çalan TÜİK kendine gelince bonkör

Mart sonu ve haziran başı arasındaki 70 günde, TÜİK toplamda 272 bin 18 TL’yi ikramlara yatırdı. Yemek için ise 11 bin 800 TL ödendi. TÜİK’in 2.5 ayda ödediği tutar 283.8 bin TL’ye ulaştı.

İsrail-İran savaşı petrol fiyatlarına nasıl yansıyacak? Hürmüz Boğazı kritik nokta!

Halk TV Hafta Sonu Ana Haber sunucusu gazeteci Ekrem Açıkel, “Temmuz ayının başında 1 litre motorin ya da benzin 60 lirayı bulabilir mi?” sorusunu sorarak İsrail ve İran arasında başlayan savaşın dünyanın ve bölgenin petrol ticaretine olan etkisini …

Merkez Bankası’nın rezervlerinde toparlanma sinyali

19 Mart haftasında yaklaşık 57 milyar dolar satmak zorunda kalan TCMB’nin rezervleri toparlanmanın beşinci haftasında. Rezervler bir önceki haftaya göre 2 milyar 689 milyon dolar artışla 155 milyar 879 milyon dolara çıktı.

Yabancı çobanlar için çalışma izni başvuruları başladı: Hayvancılık sektöründe yeni dönem!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğünün açıklamasına göre, Türkiye’de hayvancılık sektörünün gelişmesi ve yerli üretimin devamlılığı için ihtiyacın yerli iş gücüyle karşılanamadığı durumlarda, deneyimli yabancı …

Balık avcılığında hamsi zirvedeki yerini korudu

Türkiye denizlerinde, son 10 yılda en çok avlanan türde 1 milyon 689 bin 98 tonla hamsi liderliğini sürdürürken, bu balığı çaça, palamut, sardalya, istavrit ve lüfer takip etti.