Saç ekiminden etkili sonuç almak için “masaj yaptırın” önerisi

Dr. Gökay Bilgin: Saç Ekimi Sonrası Masajın Önemi

Dr. Gökay Bilgin, saç ekiminin, hastaların doğal ve kalıcı sonuçlar elde etmesini sağlayan önemli bir estetik operasyon olduğunu vurgulayarak, başarılı bir saç ekimi operasyonunun ardından iyileşme sürecinde düzenli bakımın önemli olduğunu belirtti. Bilgin’ın açıklamalarına göre, en iyi sonuçları almak için düzenli bakım uygulamaları büyük önem taşıyor. “Bu süreçte en etkili yöntemlerden biri de saç ekimi sonrası düzenli olarak yapılan masajdır” dedi.

Türkiye’nin saç ekimi konusunda dünya çapında en çok tercih edilen ülkelerden biri olduğunu belirten Dr. Bilgin, şunları aktardı: “Hastaların operasyon sonrası sürecini en iyi şekilde yönetebilmeleri için gelişmiş bakım protokolleri sunmaktayız. Düzenli masaj, saç ekimi sonrası kan dolaşımını artırarak yeni ekilen saç köklerinin daha sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olabilir.

Saç Ekimi Sonrası Masajın Faydaları

Dr. Bilgin’ın belirttiği gibi, “Saç ekimi sonrası, ekilen greftlerin sağlıklı bir şekilde tutunması için saç köklerinin yeterli oksijen ve besin alması gerekir. Düzenli yapılan hafif masajlar, saç derisine kan akışını artırarak ekim yapılan bölgenin beslenmesini destekler. Operasyon sonrasında baş bölgesinde hafif ödem oluşabilir. Ödemli bölgeye dikkatli bir şekilde düşük güç ile uygulanan masaj, dokular arasındaki sıvının daha hızlı dağılmasını sağlayarak şişliklerin azalmasına yardımcı olur.

Dr. Bilgin’ın açıklamalarına göre, masaj saç derisini uyararak yeni çıkan saçların daha güçlü ve sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Ayrıca, saç ekimi sonrası sürecin stresli olabileceğini belirten Bilgin, masajın fiziksel iyileşmenin yanı sıra zihinsel rahatlamaya da katkı sağlayarak sürecin daha konforlu geçmesine yardımcı olduğunu ekledi. Ancak masajın dikkatli ve nazik bir şekilde yapılması gerektiğini vurguladı. Yanlış tekniklerin saç köklerine zarar verebileceğini ve ekim sonuçlarını olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

Hastaların dikkat etmesi gerekenleri de sıralayan Dr. Bilgin, şu önerilerde bulundu:

  • Masaj için en uygun zaman: Operasyondan sonraki ilk 10 gün boyunca masajdan kaçınılmalıdır. İlk iki hafta tamamlandıktan sonra doktor önerisiyle hafif masajlara başlanabilir.
  • Doğru basınç uygulamak: Masaj sırasında parmak uçları kullanılarak nazik dairesel hareketler yapılmalı, fazla baskı uygulanmamalıdır.
  • Önerilen bakım yağları ve losyonlar kullanmak: Doktorun önerdiği vitamin destekli bakım yağları veya özel losyonlar kullanılarak saç derisi beslenebilir.
  • Günde 5-10 dakika yeterlidir: Masajın aşırıya kaçmadan, düzenli olarak uygulanması en etkili sonucu sağlar. Bununla beraber, iyileşme sürecinden sonra bu zaman artırılabilir.

“Saç Ekimi Sonrası Bakım, En Az Operasyon Kadar Önemlidir”

Dr. Gökay Bilgin, “Saç ekimi yalnızca operasyon günüyle sınırlı bir süreç değildir. Asıl önemli olan, operasyon sonrası bakımın doğru uygulanmasıdır. Hastalarımızın saç ekimi sonrası düzenli masaj yaparak kan dolaşımını artırmaları, ekilen saç köklerinin sağlıklı bir şekilde büyümesine katkı sağlar.” (DHA)

Related Posts

4 yıl boyunca ben sandı, kanser çıktı! ‘Sakın yapmayın, kolumun bir kısmı alındı’

Cilt kanseri, erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilen, ancak ihmal edildiğinde ölümcül olabilen bir hastalık. Dublin’de yaşayan 46 yaşındaki Jane Murray’in hikâyesi bu gerçeği ortaya koyuyor. Kolundaki işareti görmezden gelen kadın, cilt kanseri olduğunu öğrendi. İşte sürecin detayları.

Çağımızın en yaygın sorunlarından biri! ‘Aşırı düşünmeyle başa çıkmak mümkün’

Aşırı düşünmenin, çağımızın en yaygın psikolojik sorunlarından biri olduğunu ve zihinsel sağlığı ciddi şekilde etkilediğini belirten Psikiyatri Uzmanı Dr. Zekeriya Bahçe, aşırı düşünme (overthinking) hakkında bilgilendirmede bulundu.

Bu belirtilere dikkat: Mevsim geçişi migreni tetikliyor!

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, ’’Hava basıncındaki değişimin de (barometrik) bazı kişilerde migren ataklarını başlatmaya neden olabilir. Özellikle ilkbahar, sonbahar gibi mevsim geçişlerindeki sıcaklık değişimlerine bağlı olarak yaşanan basınç farklılıkları migreni tetikleyebilir’’ dedi.

Uzmanlardan kritik uyarı: 50 yaş üzeri herkes risk altında olabilir

Belirti vermeden ilerliyor, geç fark edildiğinde kalıcı görme kaybına yol açabiliyor. Erken teşhis ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları hastalığın kaderini belirliyor.

Yumurtalık Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Yumurtalık kanseri nedir, yumurtalık kanseri belirtileri nelerdir? Prof.Dr. Mete Güngör, yaş ilerledikçe yumurtalık kanseri görülme riskinin arttığını söyledi. 

Uzmanından ebeveynlere kritik uyarı: Hayati tehlike yaratabilir!

Astım ve benzeri kronik hastalıklarla mücadele eden çocuklar için ilaçların doğru kullanımı sandığınızdan daha önemli. Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu ve Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, çocuklarda doğru ilaç kullanımının hayat kurtarıcı olduğunu vurguladı.